افزایش سریع قند خون باعث آزاد شدن مولکولهای التهابی و رادیکالهای آزاد میشود که این موضوع روی بدن تأثیر منفی دارد.
کریپلین با استفاده از این ریشه لغوی این بیماری، نامی جهت تشخیص افکار توهمی به وجود آورد. بنا به تعریف او هرگونه افکار توهمی، بدون احساسات خودآزارانه، در این دسته میگنجند.
از رایجترین دلایل ابتلا به پارانوئید میتوان به زندگی در یک خانواده کم درآمد و فقیر، بیوه بودن، ازدواج نکردن، ترومای دوران کودکی و سابقه خانوادگی اشاره کرد.
معمولاً در اواخر نوجوانی یا اوایل بزرگسالی علایم این بیماری بروز می کنند.
علائم بسته به جایی که در بدن ظاهر میشوند میتوانند ماهیت متفاوتی داشته باشند. برای مثال، اگر ویروس روی عصب چشم تأثیر بگذارد، به زونای چشمی مبتلا میشوید.
واکسنها میتوانند به فرد در جلوگیری از بروز علائم شدید زونا یا عوارض ناشی از آن کمک کنند. همه كودكان باید دو دوز واكسن آبله مرغان را دریافت كنند كه به آن واكسن ایمنی واریسلا نیز گفته میشود.
عاملی که این ویروس را تحریک میکند معمولا روشن نیست، اما ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که اتفاقی رخ دهد که سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند و ویروس را وادار به فعالسازی مجدد کند.
در مواردی که تشخیص نامشخص است، آزمایشهای آزمایشگاهی مخصوصی برای تشخیص وجود دارند. بسته به وضعیت بالینی، آزمایش را میتوان با استفاده از (برای تشخیص آنتی بادیهای ویروس واریسلا زوستر)، یا با آزمایش تخصصی نمونههای ضایعه پوستی را انجام داد.
در روابط خود با دیگران سرد و غیرصمیمی هستند و برای جلوگیری از خیانت می توانند، کنترلگر و حسود باشند.
چنین توهماتی به عنوان جنون جنسی نیز شناخته میشوند. توهمات معمول پارانویید شامل این باور است که شخص خود را مبتلا به بیماریی تخیلی یا آلودگی انگلی میداند، یا اینکه باور دارد مأموریتی ویژه داشته یا اینکه برگزیده خداوند است، یا اینکه اعمال وی توسط نیرویی خارجی کنترل میشود.
افراد بارداری که هرگز آبلهمرغان نداشتهاند و واکسنی برای آن دریافت نکردهاند.
پس از ۷ تا ۱۰ روز، تاولها به تدریج خشک میشوند و پوسته تشکیل میدهند. وقتی تاولها ناپدید میشوند، ممکن است جای زخم جزئی باقی بگذارند.
پزشک معمولا بیماری شینگلز را از طریق معاینهی بدنی و با ارزیابی ظاهر بثورات و تاولهای ایا بیماری زونا خطرناکه روی بدن تشخیص میدهد. با این حال، در بعضی موارد، از مایع داخل تاولها نمونهبرداری میکند و آن را برای بررسی وجود ویروس به آزمایشگاه میفرستد.
پیش از این محققان بر این باور بودند که احتمالاً یک پیوند ژنتیکی بین اسکیزوفرنی، اختلال شخصیت اسکیزوتایپی و پارانویائید وجود دارد، اما مطالعات بیشتر نشان داد این ارتباط آنقدر قوی نیست.